TIPS om FIT te worden en FIT te blijven.

Een nieuw jaar, en meestal ook gelijk een nieuwe start met voornemens en nieuwe doelen, die je graag wilt bereiken. Maar gaat je dit ook lukken? dat is meestal de vraag. Een van mijn nieuwe doelen is fit worden de motivatie hebben om weer een gezonde levensstijl vast te houden en andere daardoor ook te motiveren. In dit jaar neem ik jullie mee in mijn weg om steeds een stukje fitter,strakker,en gespierder te worden. Fitter worden hoeft niet alleen maar sporten in de Gym te zijn. Maar kan bijv. ook al door een half uur stevig te wandelen per dag.

Het doel wat je voor ogen hebt wordt meestal te hoog ingeschat. De meeste mensen starten met 3/4 x pw met sporten. Maar is dit realistisch? Het antwoord is nee. De helft van de sporters haakt na een aantal weken/maanden af. En vind dan nog maar eens de motivatie terug. Ik geef je voor deze maand vijf tips waarmee ik je help een stukje dichterbij het fitte lijf te krijgen. En om je doelen wat langer vol te houden.

– 1 Koop een notitie boekje waarin je al je sportieve doelen voor 2017 in kunt opschrijven.

– 2 Probeer 1 groot doel in kleine stapjes op te schrijven. Als jouw doel is om 35 kg aftenvallen. Dan is dit een hele grote stap en ben je nog ver van het doel vandaan. Schrijf per maand op wat jouw doel is en begin klein als je over het doel bent heen gegaan, dan valt dit altijd minder tegen dan dat je het niet hebt behaald.

– 3 Kies een sport die jij leuk vind. Ga op onderzoek uit wat echt bij jou past al duurt dit een maand. Je hoeft namelijk niet in de sportschool te staan om te bewegen als dit niet jouw sport is dan kun je ervoor kiezen om iets anders te gaan doen.

– 4 Plan je sportdagen in, en schrijf het op in je agenda. Zorg ervoor dat je je sportafspraken niet afzegt voor iets anders. Zo blijft de motivatie hoog en zul je minder snel niet gaan.

– 5 Zorg ervoor dat je goede instructie en begeleiding krijgt bij welke sport dan ook. Veiligheid gaat boven alles ga niet zo maar wat aanklooien zo voorkom je blessures.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s